2013. április 23., kedd

bejegyzésem2013-04-22 09:09
Mozgalmas hetünk volt :)

Kedden az értelmi fejlesztésen annyira kis ügyes volt :) a végén a fejlesztő pedagógus mondta, hogy ettől a héttől kezdve elkezdi tanítani Adriánnak a színeket, formákat.... mert ha kérdezett tőle színekem rá mutatott egyre, nem mindig találta el, de azt gondolja hogy ez már tudatos így neki látnak ennek tanulásának is :)

Majd megkaptuk a havi jelentést Adrián fejlődéséről:
A zeneterepeuta szerint nagyon szépen figyel, ha épp nem fáradt jól lehet vele dolgozni 90%-ban jó írányba fordítja a fejét ha hangokat hall és ez mindkét fülére így van, tehát jó a hallása és a figyelme is :)
Ő is elkezdi vele a tudatosabb mozgást, 2 mondókát fognak tanulni amire mindig ugyanaz a mozgássor lesz.

a gyógypedagógus jelentése:
Adrián sokkal oldottabb, aktívabb, ha számára érdekes a feladat azt képes kitartóan gyakorolni, figyelni rá.
Ha nem fáradt végig mosolyogja a fejlesztést, a szívacson bátran változtatja helyét, forog, követi szemével, testével a tárgyakat, játékokat.
Labdát abszolult tudatosan vissza gurítja, meglöki, addig forgolódik még el nem találja.
Van 2-3 kedvenc mondókája, melyet hangadással kisér, nagyokat kiált közben.
Megismer, szívesen vesz részt a közös munkában, azt gondolom a komolyabb előre lépés innentől várható.

na hát ennek nagyon-nagyon örültem!!!!!

A múlt héten minden tornán meg is dicsérték, biztos érezte a tavasz jöttét és energiára kapott!!!

Pénteken a gyógytornán a mászás gyakorlása közben elé tettünk egy labdát, ha már úgy is tudatosan gurítja, kipróbáltuk és láss csodát a lbada hatására mindkét kezét tette széepn előre, a BALT is!!! igaz azt volt hogy nem sikerült úgy ahogy kellett volna de beindult sokkal többet használja a bal kezét is már, már avval is fog nyúl vele szuper ügyes!!

Most már csak azt kéne elérni hogy meg tudja magát tartani mert fejben már sikerül neki írányítani persze még lassan de sikerül és ez a lényeg...
úgy hogy most a törzs erősítésére kell rá menni....

Szombaton jött a járás-képesség vizsgálótól a szakértő aki le ellenörizte Adriánt, hogy valóban nem tud járni, önállóan enni, öltözni mivel csak így kaphatjuk meg a kiegészítő ápolási díjat...
8-10ezer ft-ról van szó nem többről és már januárban be adtam....talán május végére lesz belőle valami...
így húzni az időt hihetetlen...

elakartunk az nap menni mert olyan jó idő volt, erre bejelenti a nő hogy jön 2re , így nem mentünk gondoltuk majd délután elmegyünk fagyizni, játszóterezni, na 6 után ide is ért, így nem mentünk sehova!

:(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése